Riviera Maya – destinatia exotica de lux a Mexicului

Sunt multe variante atunci cand vine vorba de a merge intr-o vacanta cu totul si cu totul speciala si diferita, asa ca e una dintre cele mai grele alegeri pe care le poti face. Eu si sotia mea am decis ca am vrea sa vizitam Mexic, si daca tot mergem acolo de ce sa nu mergem sa vedem si noi renumita Riviera Maya.

Coridor Cancun-Tulum

Aceasta minunata zona este situate mai exact de-a lungul coastei Caraibe a statului de Quintana Roo situate pe partea de est a Peninsulei Yucatan. Acest micut coltisor de rai a fost numit initial “coridor Cancun-Tulum”  pana cand a fost redenumit in 1999.Printre numeroasele activitati atractive pe care nu stiam nici noi cu care sa incepem se numara si explorarea lumii subacvatice de care dispune acest paradis, apele  viu colorate ale Marii Caraibelor sunt perfecte pentru a te aventura in marele Recif Maya, numeroasele  culori ce sa  impletesc armonios formeaza o superba perdea de coral ice merita vazuta cu siguranta.

Pentru persoanele  ce sunt cat de cat amatoare de pescuit ca si mine, ne putem bucura impreuna de un pescuit ca la carte, datorita numeroaselor specii de pesti de care dispun aceste ape si sa nu uitam de numeroasele concursuri de pescuit ce au loc in fiecare an.

Inca de cand eram pe drum, sotia mea a sugerat sa mergem sa vizitam si putina cultura, pentru c ace e mai minunat decat sa descoperi cateva lucruri ce sunt dinaintea multor generatii, asa ca odata ajunsi aveam de gand sa descoperim cultura veche a unui sat mayas. Coba spre exemplu, este un mic sat aflat in interiorul junglei  dupa aproximativ o ora si jumatate de mers cu masina pe coasta, si probabil cativa dintre voi va intrebati de ce tocmai Coba din numeroasele sate ce le putema alege, e, aici am sa va surprind, aici in Coba putem vedea o minunata piramida mayasa numita Nohuch, al carei varf se afla la doar 120 de trepte inaltime, dar linistea ce este tulburata de papagalii salbatici si crengile lovite de maimute, iar  tot aici putem observa cateva sculpturi deosebite si hieroglife.

Nohoch Mul. Coba. Pirámide Maya.

La Quinta  Avenida

Dar ce vacanta ar mai fi aceea daca nu ne-am abate sa gustam putin si din ce are de oferit omul contemporan, asa ca o plimbare pe La Quinta  Avenida e bine venita, mai ales profitand de marketurile de care dispune, hotelurile luxoase , barurile cu muzica live si ce se poate compara cu un spectacol in aer liber.

Chiar daca nu am avut timp sa ne delectam cu tot ce avea de oferit acest minunat coltisor de rai, am reusit sa avem o vacanta de vis, ce nu o vom uita vreodata, si pe care sigur ne-am dorii sa o putem repeta.

Acest articol a fost publicat în America Centrala și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Riviera Maya – destinatia exotica de lux a Mexicului

  1. Patriciu Stelian spune:

    Frumos !!

  2. Trif Cecilia spune:

    O destinatie de vis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *