Menorca

Cred ca una dintre cele mai interesante locuri de vizitat, ar fi Menorca, de ce? din propria experienta ca sa zicem asa.

Menorca este una dintre Insulele Baleare in Marea Mediterana apartinand de Spania. Desi am auzit de acest loc frumos doar de la persoane ce au vizitat-o si m-au asigurat ca va merita, am decis sa ii ascult si sa ofer o sansa acetui asa zis mic  locsor.

Cu prima ocazie m-am si imbarcat si asteptam cu sufletul la gura sa ajung. Cum am ajuns am si inceput sa vizitez cateva dintre atractii si m-ai ales sa incerc sa ma incadrez cu cat mai multe in timpul ce il aveam de petrecut.

Vechea capitala a insulei Menorca

Prima mea oprire a fost la Vechea capitala a insulei Menorca,  reprezentand un oras fermecator si plin de monumente datand chiar din secolul XVIII,  oras cunoscut sub numele de Ciutadella.

Fiind o persoana mai credincioasa am ales sa pot trage o fuga si la Biserica Sfanta Clara, care data din anul 1287. Odata cu trecerea secolelor, biserica a suferit numeroase  care au implicat si ferestrele precum si alte restaurari interioare, dar ceea ce e cu adevarat special la aceasta biserica este sculptura de lemn din interior ce reprezinta “ Adoratia pastorilor”.

Poate unele persoane m-ar considera ca nu m-am distrat dar ma distram de minune si ma bucuram in fiecare secunda, pentru ca odata ce mi se trezise pofta de a vizita locuri am decis sa merg la alta biserica frumoasa pe care abia asteptam sa o vad si anume Biserica  Sant Antoni,  care ne onoreaza cu prezenta inca din secolul XVII. Biserica este situata in Carre de Vassollo, ce a  fost foarte deteriorata in timpul Razboiului Civil din Spania si a fost inchisa multi ani pentru restabilire.

Nu sunt eu un mare impatimit al bauturilor alcoolice, dar din cand in cand sa gust cate ceva imi placea si mie si de ce sa nu profit de faptul ca aici se afla o renumita distilerie de Gin ce dateaza inca din secolul XVIII, aceasta distilerie detine alambice de cupru uriase care sunt esentiale in productia de gin din Menorca, si cred ca cel mai frumos lucru ce mi s-a intamplat dupa a fost faptulca toti vizitatorii beneficiaza de monster gratuite si asa am putut gusta niste gin de cea mai buna calitate.

Cand a venit ultima zi in care puteam sa mai vizitez ceva am stat si m-am gandit ca nu am reusit sa pot vizita si eu renumit muzeu din Menorca, dar mi-am promis ca voi reveni intr-o buna zi pentru ca ma bucura de minunatele exponate ce aveam sa imi delecteze privirile, si acum puteam sa fiu si eu de acord cu toate persoanele ce mi-au spus ca nu voi regret aceasta vacanta

Acest articol a fost publicat în Concediu Perfect și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *