Cocediu Indonezia – o lume exotica

Luna de miere trebuie petrecuta cum se cuvine, si cum altfel sa fie mai frumoasa daca nu intr-o excursie cat mai placuta si cat mai departe de casa, asa ca am decis sa imi surprind sotia. Imediat am facut bagajele si ne-am imbarcat, unde urma sa mergem? In Indonezia, unde erau foarte multe locuri pe care abia asteptam sa le vizitam si pe care sa le admiram.

Indonezia este o tara insulara, amplasata in Asia de Sud-Est, reprezentand o tara de republica prezidentiala.

Aceasta tara are o cultura foarte diversificata pe care imi doream sa o pot gusta si eu putin si aici vorbim despre cele doua parti, Bali si Java, reprezentand cele mai frumoase obiceiuri si legende si cum am putea uita ce obiectele artizanale unice pe care ni le ofera aceasta tara.

Aceasta cultura este unica  prin dansuri, obiceiurile funerare si putem vorbi si despre stilul unic de arte martiale, asa zisul Silat.

Cele mai importante atractii turistice pe care le puteam vizita chiar daca nu aveam sufficient timp, erau:

Lacul Toba, fiind un lac vulcanic, cu o lungime impresionanta de 100 km si o latime de 30 km, se regaseste in insula Sumatra. Acest lac superb s-a format in urma cu aproximativ 7000 de ani ca urmare a unei catastrofe de proportii uriase in care si-au pierdut viata foarte multi oameni. Un lucru pentru care ne puteam delecta aici era apa calda din lacul vulcanic ce iti lasa un sentiment deosebit.

Urmatoarea noastra destinatie  era catre  Valea  Baliem, ce se afla in vestul Noii Guinee, unde vroiam sa gustam putin din ideea de epoca de piatra. Aceasta bucata de istorie a fost descoperita in 1938  cand un simplu zbor de recunoastere a descoperit cativa agricultori locali. Zona este impanzita de rauri, munti inalti de un aspect unic si saturi tribale.

Torajaland, reprezinta o zona  frumoasa din sudul regiunii Sulawesi, locul unde putem regasii poporul toraja. Aceasta zona e cunoscuta pentru ritualurile funerare extreme de scarboase dar care iti trezesc un interes nestapanit, si atractia oferita de casele pe care si le ridica sub un mod foarte inedit.

Parcul National Komodo

Vroiam sa vedem si cateva animale spectaculoase asa ca pe ultima suta de metri am decis sa mergem si la Parcul National Komodo, unde puteam observa cea mai mare reptile din lume ce poate atinge cu usurinta 3 m lungime si poate cantarii pana la 70 de kilograme, chiar daca sunt interesati de resturile animale, sunt si vanatori foarte iscusiti reusind sa atace pasari si alte mamifere cu usurinta dar atacurile asupra oamenilor sunt extreme de rare.

Dupa tot ce sa petrecut, sotia mea si cu mine eram foarte uluiti, iar ziua plecarii a reusit sa ne intristeze foarte mult, dar am decis de comun acord sa revenim si de data asta de ce sa nu luam si copiii.

Acest articol a fost publicat în Asia și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

37 răspunsuri la Cocediu Indonezia – o lume exotica

 1. Amelia spune:

  Foarte frumos, imi doresc sa o vizitez intr-o zi!

 2. cecilia spune:

  Este un teritoriu de vis magnific.

 3. alina spune:

  magnific

 4. GEORGETA TIHAN spune:

  Superb!

 5. maria florea spune:

  superb

 6. elena maftei spune:

  O zona foarte frumoasa,unica prin dansuri si arte martiale,merita vizitata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *